Alex Pastoor als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Alex Pastoor

Alex Pastoor is een druk baasje. Want naast zijn bezigheden als trainer, heeft hij zijn eigen podcast én is hij aan ons verbonden als spreker.

In zijn lezingen vertelt de ‘voetbalprofessor’ over allerlei zaken. Voorbeelden zijn de extreme druk die het trainersvak met zich meebrengt, teamontwikkeling- en dynamiek en actuele voetbalonderwerpen.

Alex Pastoor als voetballer

Als voetballer kan Pastoor een laatbloeier worden genoemd. Pas op 23-jarige leeftijd maakte hij van de Noord-Hollandse amateurclub Duinrand S de overstap naar FC Volendam. Na zes seizoen verruilde Pastoor het oranje van Volendam voor het blauw-wit van SC Heerenveen. Hierna volgden buitenlandse periodes bij KRC Harelbeke in België en bij Austria Lustenau en SCR Altach in Oostenrijk. In 2001 zette Pastoor een punt achter zijn actieve carrière en ging direct aan de slag als trainer.

Alex Pastoor als trainer

Pastoor trapte zijn trainerscarrière af op vertrouwd Noord-Hollands terrein. Op één seizoen in de jeugd van AZ volgden drie jaar bij de amateurs van AFC’34 uit Alkmaar. Hierna stak Pastoor de landsgrenzen weer over. Hij ging aan de slag bij de Turkse grootmacht Fenerbahçe. Dit avontuur duurde niet langer dan een jaar en in 2006 ging Pastoor een dienstverband aan bij zijn oude club Heerenveen. Hier kwam hij samen te werken met VoetbalSpreker Gertjan Verbeek. Twee jaar later volgde Pastoor de voetsporen van zijn kameraad en vertrok naar Feyenoord.

Weer een jaar later stond Alex Pastoor voor het eerst op eigen benen in het betaalde voetbal: stadsgenoot Excelsior werd zijn nieuwe werkgever. Pastoor bleef gestaag aan zijn trainersloopban werken, want na de Eerste Divisie met Excelsior coachte hij NEC in de Eredivisie. In 2014 ging hij een dienstverband aan bij Slavia Praag in Tsjechië. Na een korte terugkeer bij AZ, leidde Pastoor Sparta in het seizoen 2015/16 naar de Eredivisie.

Zoals VoetbalSpreker Aad de Mos eens zei: in het leven zijn er twee zekerheden, je gaat dood en een trainer wordt ontslagen. Het ontslag voor Pastoor kwam in 2017. De oefenmeester ging ruim een jaar later aan de slag bij SCR Altach. Zodoende keerde hij terug naar één van zijn oude liefdes. Op dit moment is Pastoor hoofdtrainer bij Almere City.

Onderwerpen Alex Pastoor

  • Leiderschap
  • Motivatie
  • Teamwork
  • Inspiratie
  • Ontwikkeling

Alex Pastoor als spreker

In een lezing van Alex Pastoor kunnen alle facetten van het voetbal aan bod komen. Hieronder vallen facetten die in de kern hetzelfde kunnen betekenen voor een bedrijf of organisatie. Het gaat dus niet alleen om voetbalinhoudelijke zaken zoals techniek en techniek, maar ook om bijvoorbeeld het stellen van doelen, individuele ontwikkeling en teamontwikkeling en groepsdynamiek. Voor iedereen, en voor ondernemers in het bijzonder, is het zeer interessant en inspirerend om te horen hoe de spreker Pastoor voetbal als metafoor voor het bedrijfsleven gebruikt.

Omdat Alex Pastoor jarenlange ervaring in verschillende landen heeft opgedaan en zich altijd verdiept heeft in interculturele verschillen en overeenkomsten, is dit óók een onderwerp dat hij in zijn presentaties graag bespreekt. Hoe zorg je voor een goede communicatie tussen mensen die een andere taal, cultuur en achtergrond hebben? Door zijn kennis van het nationale en internationale voetbal is Pastoor daarnaast zeer goed in staat de actualiteiten te bespreken. Een ander boeiend aspect tot slot, is de impact die voetbal heeft op het leven van een trainer: wat doe het vak met jou en je naasten? Voor allerlei evenementen, zoals een businessclubmeeting of sponsoravond, is Alex Pastoor een uitstekende spreker.

Alex Pastoor inhuren als spreker

Wil je direct een lezing boeken? Of heb je behoefte aan meer informatie over bijvoorbeeld de kosten? VoetbalSprekers helpt je graag verder. We staan in direct contact met Alex en zullen daarom op al je vragen snel een antwoord hebben.

Check beschikbaarheid Alex Pastoor

    Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

    Bekijk ook onze andere sprekers:​