voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

Media; TV en Radio

In een talkshow vormen de presentator, analisten en gasten een hecht team. Een aantal bekende gezichten uit de media zijn ook onderdeel van het team van onze sprekers.

Net als op TV zijn ze in hun lezingen deskundig, gevat en gepassioneerd.

Media en sprekers

In de media is er volop aandacht voor voetbal. Dat we over volkssport nummer één nooit uitgepraat zullen raken, blijkt uit het aantal talkshows. In maar liefst zes shows komen presentatoren en kenners wekelijks samen om aandacht te schenken aan alles wat er zich binnen het voetbalwereldje afspeelt. Onder hen bevindt zich een aantal VoetbalSprekers. Net als op TV zijn ze in hun lezingen open, gepassioneerd en deskundig.

‘Nederland moet 4:3:3 spelen’. ‘Ajax gaat dit jaar kampioen worden’. Als voetballiefhebbers weten we het allemaal beter. We discussiëren en beargumenteren tot we een ons wegen. Al onze sprekers zijn in staat om tijdens een interactieve lezing discussies op gang te brengen. Ze zijn uitstekend op de hoogte van de actualiteiten en beschikken over veel achtergrondkennis.

Veronica Offside

’s Lands bekendste voetbalpresentator is ongetwijfeld Wilfred Genee. Samen met Johan Derksen en René van der Gijp maakte hij jarenlang één van de meest besproken en populairste talkshows. De show kende verschillende namen zoals Voetbal International en Voetbal Inside. Tegenwoordig is het drietal in Vandaag Inside nog bijna dagelijks op televisie te zien. In dit programma worden meer algemene actualiteiten besproken, in plaats van alleen voetbal.

In 2017 bereikte Genee een hoogtepunt met het winnen van de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator. Sinds 2022 leidt de geboren Leeuwarden en fan van Cambuur het programma Veronica Offside. Vaste tafelgasten zijn Wesley Sneijder, Andy van der Meijde en VoetbalSpreker Wim Kieft. Daarnaast presenteert de media-man sinds 2009 iedere vrijdag het programma The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Zo ad rem en messcherp als hij op televisie is, is hij ook tijdens zijn presentaties.

Rondo (Ziggo Sport)

Een ander populair programma is Rondo van Ziggo Sport. In het door Wytse van der Goot gepresenteerde programma is VoetbalSpreker Jan van Halst één van de vaste gasten. Hij verschijnt vaak aan tafel met voormalige wereldvoetballers als Marco van Basten, Ruud Gullit en Ronald de Boer. In de talkshow ligt de nadruk meer op buitenlands voetbal en Nederlanders in het buitenland. Deze worden soms ook live geïnterviewd met een videoverbinding.

Goedemorgen Eredivisie en Dit was het Weekend (ESPN)

Ook in het weekend nemen is er in de media een grote rol weggelegd voor talkshows. ESPN blikt in Goedemorgen Eredivisie elke zondagochtend vooruit op wedstrijden die later op de dag gespeeld gaan worden. In het afwisselend door Milan van Dongen en Fresia Cousiño Arias gepresenteerde programma is VoetbalSpreker Hans Kraay junior een vertrouwd gezicht. Vaak schuiven er afwisselende gasten, zoals clubbestuurders en spelers aan. Snel na de laatste Eredivisie-wedstrijd op zondag neemt ESPN dan in de show Dit was het Weekend uitgebreid de speelronde door. Naast presentator Jan Joost van Gangelen zitten er twee analisten aan tafel.

Voetbalpresentatoren als gastsprekers

In de voetballerij ligt de bal nooit stil. De voetbalwereld verandert hierbij in een razendsnel tempo. Hierdoor houdt de discussie dan ook nooit op. Het boeken van een voetbal presentator als gastspreker draagt op een geheel eigen manier bij aan deze voetbaldiscussie. Voetballezingen bestrijken alle disciplines van de sport en zijn daarom een uitstekende aangelegenheid voor iedereen en elke bijeenkomst die met de sport te maken heeft.

VTBL, Studio Voetbal en NOS Langs de Lijn

Tot slot kennen we nog het praatprogramma VTBL van Frank Evenblij en Simon Zijlemans en Studio Voetbal. Het laatste programma, uitgezonden op zondagavond, is een begrip in de voetbalwereld.

In deze talkshow bespreken vaste gasten als Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay, Leonne Stentler en Arno Vermeulen samen met presentator Sjoerd van Ramshorst het Nederlandse voetbalweekend. Op de landelijke radio is het programma NOS Langs de Lijn befaamd binnen onze landgrenzen. Elk weekend valt op NPO Radio 1 in deze show naar het belangrijkste voetbalnieuws te luisteren.

Lezing voor alle evenementen

Zoals gezegd zijn er meerdere VoetbalSprekers actief in de wereld van de media. In de lezingen kunnen de sprekers van alles vertellen over het werk achter de schermen en de gebeurtenissen in de voetbalwereld. Van briljante anekdotes tot leerzame monologen: alles komt voorbij. Een lezing past daarom bij vele voetbalevenementen, zoals een ouderwetse avond in de kantine, een sponsoravond en de opening of afsluiting van het voetbalseizoen.

Kosten

De aan een presentatie verbonden kosten hebben wij rap in beeld. Omdat de kosten afhangen van meerdere factoren zijn er geen vaste bedragen. Enkele factoren zijn de duur van de lezing, het evenement en de spreker. Ons grote voordeel is dat we met alle sprekers een uitmuntend contact onderhouden. Wij reageren binnen een mum van tijd op al jouw vragen.

Boek snel een lezing of neem contact met ons op voor meer informatie.

    Advies of boeking?

    Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen of mailen je graag terug!

    Maak jouw evenement compleet met een spreker via VoetbalSprekers.nl!

    Keuzestress? Wij helpen en adviseren je graag!