voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

Bestuur

Veel van onze sprekers zitten of zaten in het bestuur van een grote voetbalorganisatie. Hierdoor kunnen zij tot in de kleinste details vertellen hoe het is om een voetbalclub of -bond te runnen.

Tijdens hun lezing leggen zij onder meer paralellen met het bedrijfsleven en de maatschappij: boeiend en leerzaam voor iedereen.

Bestuur, sponsors en maatschappij

Door de continue druk van sponsors, media en publiek is een functie in het bestuur van een profclub interessant en opwindend. Veel van onze sprekers zijn of waren topbestuurders in de voetbalwereld. Hierdoor kunnen zij tot in de kleinste details vertellen hoe het is om een voetbalclub te runnen. In hun lezing leggen zij onder meer paralellen met het bedrijfsleven en de maatschappij. Dit maakt het leerzaam en boeiend voor iedereen.

Het is een veelgehoorde uitspraak van trainers: ‘ik heb meer tijd nodig.’ Maar in de opportunistische wereld van voetbal is er vaak geen tijd. De (financiële) belangen zijn meestal zo groot dat er nú gepresteerd moet worden. Bij sommige clubs is het dan ook een waar trainerskerkhof. Het is aan de mensen van het bestuur om de rust te bewaren en een duidelijke koers te varen.

Bestuur van topclub

Nog twee topbestuurders zijn Dirk Scheringa en Michael van Praag. Onder voorzitter Scheringa klom AZ van grauwe middenmoter uit de Eerste divisie op naar de top van de Eredivisie. De kers op de taart volgde in 2009, toen de club uit de kaasstad kampioen werd. 

Hoe bouw je een voetbalclub van de grond op tot topclub? Hoe voer je een goed beleid en hoe bouw je een sterk team van goede mensen om je heen? Dit en veel meer is wat Scheringa in zijn lezingen haarfijn uitlegt. Korte tijd na het succes in 2009 volgde een dieptepunt. Scheringa’s bank werd van de ene op de andere dag failliet verklaard, waardoor de Fries terug moest treden als eigenaar en voorzitter van zijn geliefde club. Als spreker vertelt Scheringa openhartig over zijn hoogte- en dieptepunten.

Van Praag bekleedde bestuursfuncties in de hoogste regionen van het topvoetbal. Terwijl Scheringa AZ terug naar de top bracht, deed Van Praag dit bij Ajax. Het grootste succes was de winst in de Champions League in 1995. Later werkte Michael van Praag nog als voorzitter bij de KNVB en als lid van het uitvoerend comité bij de UEFA.

Leiderschap

Toon Gerbrands, tegenwoordig adviseur bij NAC Breda, is iemand die dit zijn hele carrière gedaan heeft. Als algemeen directeur van AZ leidde hij de club voortvarend en onverschrokken door een roerige periode heen. Later bij PSV voerde hij een duidelijk beleid. Hij wist wat hij deed en liet zich niet gek maken. Als spreker vertelt hij in zijn presentaties onder meer over leiderschap. Aan welke kernkwaliteiten moet een leider voldoen? Voor iedereen die een leidinggevende functie heeft of ambieert is een lezing bijwonen uitermate inspirerend en leerzaam.

Diverse bestuurlijke rollen

Verder zijn er nog een drietal ‘duizendpoten’ aan VoetbalSprekers verbonden. Hans van Breukelen, Louis van Gaal en Jan van Halst hadden allen verschillende functies binnen het voetbal. Van Gaal is vooral bekend als trainer, maar werkte van november 2003 tot oktober 2004 ook kortstondig als technisch directeur bij Ajax.

Van Breukelen werkte na zijn actieve carrière in diverse bestuurlijke rollen bij FC Utrecht, PSV en de KNVB. Jan van Halst tot slot vertolkte meerdere functies bij FC Twente. Hij begon als commercieel medewerker, waarna hij promoveerde tot commercieel manager. Nog later werd Van Halst manager algemene zaken. In 2016 keerde hij als commercieel en technisch directeur voor een korte periode terug bij de Tukkers.

Voor elk evenement de juiste spreker

Door de ruime keuze uit sprekers en hun veelzijdigheid hebben wij voor elk evenement de juiste spreker. Een aantal voorbeelden zijn een sponsor- of ledenavond, nieuwjaarsbijeenkomst en seizoensafsluiting.

Alle VoetbalSprekers weten je tijdens de evenementen niet alleen te boeien, maar inspireren, motiveren en zetten je aan het beste uit jezelf te halen. In de meeste lezingen staat het aspect leiderschap voorop. Want hoe je het ook went of keert, uiteindelijk zijn we allemaal leiders. Over onszelf, ons gezin, ons bedrijf of wat dan ook. Andere onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn onder meer samenwerking en communicatie.

Kosten

Omdat de kosten van een presentatie van verschillende zaken afhangen kunnen wij hier geen vaste bedragen vermelden. Factoren die een rol spelen zijn bijvoorbeeld de duur, het evenement en de spreker. Gelukkig hebben wij met alle sprekers nauwe banden. Daarom kan VoetbalSprekers zeer snel in beeld brengen wat de kosten zullen zijn. Ook op alle overige vragen hebben wij spoedig een antwoord.

Boek snel een lezing of neem contact met ons op voor meer informatie.

    Advies of boeking?

    Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen of mailen je graag terug!

    Maak jouw evenement compleet met een spreker via VoetbalSprekers.nl!

    Keuzestress? Wij helpen en adviseren je graag!