voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

Onderwerpen

Onderwerpen die tijdens presentaties van onze sprekers vaak voorkomen zijn: motivatie en inspiratie, leiderschap, communicatie, samenwerking en humor. Deze lopen vaak door elkaar heen. In goed overleg met VoetbalSprekers vinden we voor elk evenement de juiste spreker.

Verder zijn er vele andere onderwerpen denkbaar en is elke spreker in staat zijn lezing aan te passen naar jouw wensen. Kortom maatwerk!

Motivatie en inspiratie

Al onze sprekers hebben een achtergrond in de voetbalwereld. Voor kinderen zijn voetballers vaak helden en willen zij net als hen worden. Het zijn de mannen en vrouwen die hen inspireren om ook het beste uit hun sportieve mogelijkheden te halen. Maar dit geldt niet alleen voor de jeugd: ook voor volwassen is het goed om je te laten inspireren en motiveren. Omdat iedere spreker de link kan leggen naar het bedrijfsleven, de maatschappij of welk gebied dan ook, zal geen enkele lezing windeieren leggen.

Leiderschap als onderwerp tijdens presentatie

Bij leiderschap denken we in de sportwereld vaak aan de aanvoerder, coach en (technisch) directeur. Bij VoetbalSprekers zijn er veel mensen in te huren die zich ontpopt hebben al ware leider. Neem bijvoorbeeld Dirk Scheringa, Louis van Gaal of Toon Gebrands. Aan wie we misschien minder snel denken zijn de scheidsrechters. En dat is niet terecht, want je moet sterk in je schoenen staan om leiding te hebben over de 22 mannen of vrouwen die met elkaar de strijd aangaan.

Via VoetbalSprekers kun je een presentatie boeken van de beste scheidsrechters die Nederland heeft voortgebracht. Van Mario van den Ende tot Bjorn Kuipers en van Danny Makkelie tot Bas Nijhuis. Eén ding hebben alle sprekers in ieder geval gemeen. Ze kunnen allemaal vertellen wat erbij komt kijken om een goede leider te zijn. En vormt een mooie onderwerp tijdens een presentatie.

Communicatie als onderwerp

Het lijkt zo simpel, maar in de communicatie blijkt in de praktijk nog veel mis te gaan. In de topsport is communicatie van ongekend belang. Juist omdat het zo dynamisch is. Coaches communiceren met spelers. De directie met de media. De scheidsrechter met de VAR. Etcetera. Onze sprekers hebben allemaal geleerd optimaal te communiceren. Het is een onderwerp waar in een presentatie dieper op ingegaan kan worden.

Samenwerking

Een ander onderwerp dat in veel lezingen aan bod is samenwerking. Iets dat in de topsport van onschatbare waarde is. Want in een wereld waar het vaak op details aankomt, kan een goede samenwerking het verschil maken. Dit geldt uiteraard ook voor het bedrijfsleven. Maar eigenlijk voor alle vlakken in de maatschappij waarbij je tot een prestatie wilt komen. Hoe krijg je het voor elkaar dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen? Hoe zorg je ervoor dat mensen voor elkaar door het vuur willen gaan? Op deze vragen en nog veel meer kunnen al onze sprekers antwoord geven.

Humor tijdens lezing

Iets dat direct verbonden is aan de voetbalwereld is de kleedkamerhumor. Voornamelijk in de top moet er af en toe stoom worden afgeblazen. En wat is er dan een beter middel dan humor? De heren van VoetbalSprekers hebben in hun carrière, allemaal op verschillende gebieden, genoeg meegemaakt om aanstekelijke anekdotes te vertellen. De meeste presentaties hebben als doel de toehoorders iets te leren, maar een stukje humor is nooit ver weg. Daarnaast kunnen nog vele andere onderwerpen aan bod komen.

Laat je inspireren, motiveren en boeien en boek snel een van onze topsprekers uit de voetbalwereld of neem contact met ons op voor meer informatie.

    Advies of boeking?

    Vul onderstaand contactformulier in en wij bellen of mailen je graag terug!

    Maak jouw evenement compleet met een spreker via VoetbalSprekers.nl!

    Keuzestress? Wij helpen en adviseren je graag!