André Krul als spreker of trainer inhuren voor een lezing, presentatie of workshop. Ideaal voor tijdens een keepersdag.

André Krul

Globetrotter. Paradijskeeper. Voetbalpionier. Het zijn zomaar wat etiketten die op André Krul geplakt kunnen worden. De doelman beleefde hachelijke, aparte en memorabele avonturen. Van Japan tot Colombia. En van Uganda tot Australië.

Als spreker neemt hij tijdens een lezing de luisteraars mee in zijn kleurrijke carrière.

André Krul als spreker

Bij laatstgenoemde Ugandese club trainde Krul twee weken mee, evenals bij de Rwandese topclub AS Kigali. De avonturier reisde in de zomer van 2022 af naar de Oost-Afrikaanse landen. Het grote doel: de eerste Nederlandse voetballer worden die op alle continenten gespeeld heeft. Dit lukte (nog) niet. Krul vertrok uiteindelijk naar dwergstaat Gibraltar, maar vulde in Afrika zijn rugtas wel al met ongekende ervaringen. Én met uniek beeldmateriaal.

De avonturier kan ingehuurd worden om een zogenoemd Afrikaans avondje te organiseren. In een presentatie laat hij de meest gekke, grappige en spraakmakende filmpjes en foto’s zien. Krul vertelt als spreker gepassioneerd en laat je kennis maken met de landen en hun cultuur. Ook wordt er Afrikaanse muziek gedraaid en een kennisquiz gespeeld. In overleg kan er voor Afrikaans eten gezorgd worden.

Op deze manier kan de spreker meer thema-avonden verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan een Japanse of Colombiaanse avond. Ook kan er voor worden gekozen om Krul een presentatie te laten geven over zijn hele loopbaan. De opmerkelijkste momenten worden er dan uitgepakt. Hoe belandde de goalie in een gevangenis in Puerto Rico? En hoe voelde het om een maffiose Colombiaanse clubeigenaar te zien verschijnen met een grote koffer vol zwart geld?

Een lezing van André Krul kan vanuit meerdere oogpunten worden bekeken. Hij kan de toehoorders vermaken, maar hen tegelijkertijd ook iets leren. Keer op keer stapt Krul uit zijn comfortzone en loopt hij tegen obstakels aan. Telkens zet hij door om zijn dromen en doelen na te jagen.

Een presentatie is zodoende voor eigenlijke alle organisaties en alle evenementen geschikt. Denk bijvoorbeeld aan een vrijwilligers- en/ of sponsoravond bij een voetbalvereniging, een gastles op een school of een presentatie bij een bedrijf.

Krul als trainer of tijdens keepersdag inhuren

De complete Krul heeft ook veel ervaring als keeperstrainer en met het organiseren van clinics. Zo is de keepersdag in Graftdijk inmiddels een traditie. Onder leiding van een groep enthousiaste en professionele trainers beleven vele keepers jaarlijks een onvergetelijke dag. De doelman kan ook bij jouw club langskomen voor het verzorgen van een (keepers) clinic. Dit kan eventueel gecombineerd worden met een lezing en/of quiz.

Neem voor het bespreken van de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op. VoetbalSprekers heeft een meer dan uitstekend contact met André. Voor alle vragen, bijvoorbeeld over de tarieven, kunnen wij direct naar hem doorschakelen. Klik hier om direct te boeken.

Onderwerpen André Krul

 • Motivatie
 • Inspiratie
 • Humor
 • Educatief
André Krul als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!
André Krul als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

André Krul als jeugdkeeper

Krul kwam ter wereld in het nietige Grootschermer. Een dorpje onder de rook van Alkmaar, omringt door polders. Als keepertje van GSV was hij gedoemd tot een eeuwige carrière in de dorpse anonimiteit. Een ongekende drive bracht hem echter naar de jeugd van AZ. Nog geen twee jaar later moest de doelman alweer vertrekken. Krul gaf niet op en knokte zich via het Alkmaarse AFC’34 naar het betaald voetbal.

Over de weg vol hobbels en kuilen die hij aflegde om zijn grote droom waar te maken, kan Krul tijdens een lezing inspirerend en motiverend vertellen.

André Krul als ‘wereldkeeper’

Bij FC Utrecht wist de polderdoelman net niet het eerste elftal te halen. Daarom werd hij verhuurd aan Telstar, Sparta en AGOVV. Hierna volgden periodes in alle uithoeken van de wereld. Tussendoor keepte Krul steeds weer in Nederland. Het bijzondere is dat de VoetbalSpreker bij de meest uiteenlopende clubs gespeeld heeft. Zo maakte hij als reservedoelman het succesjaar 2018/2019 van Ajax van dichtbij mee, terwijl hij vlak daarvoor met Preston Lions op het vierde niveau van Australië acteerde.

Toen Krul twintig jaar later terugkeerde bij AZ trainde hij onder de meest professionele omstandigheden. In Colombia en Uganda was dit totaal anders. De Grootschermenaar dook op keiharde velden. Gecompleteerd door stenen en koeienvlaaien. Later werd het uitgebreide dinerbuffet bij FC Groningen ingeruild voor een veredelde gaarkeuken bij Express FC.

Afbeeldingen André Krul door Jan Mulder

Check beschikbaarheid André Krul

  Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

  Check beschikbaarheid
  André Krul

   Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!