Björn Kuipers als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Björn Kuipers

Hij is de Johan Cruijff onder de scheidsrechters. Björn Kuipers heeft ongeveer alles bereikt wat je in een scheidsrechters carrière kunt bereiken. De Oldenzaler floot onder meer in 2014 de Champions Leaguefinale en in 2020 de EK-finale. Als spreker vertelt hij over zijn mooiste ervaringen.

In 2021 blies hij voor de allerlaatste maal op zijn fluit. De wedstrijd om de Johan Cruijffschaal tussen PSV en Ajax was zijn laatste wedstrijd. Kuipers kan terugkijken op een indrukwekkende carrière. In 2005 floot hij zijn eerste duel in de eredivisie, waarna hij stap voor stap de absolute top behaalde.

Kuipers als scheidsrechter

Op het EK van 2012 had de oud-arbiter al de leiding over verschillende groepsduels. Hierna volgde in 2013 zijn eerste grote finale. De Europa Leaguefinale tussen Chelsea en Benfica stond onder zijn leiding. Een jaar later stond Kuipers in de schijnwerpers tijdens de Champions Leaguefinale Real Madrid – Atletico Madrid (4-1). Hierin trok hij maar liefst twaalf keer geel. Nog nooit werden zoveel kaarten getrokken in een Champions League finale.

Ook op het WK 2014 in Brazilië en het EK 2016 in Frankrijk gaf Björn Kuipers acte de présence. Na zijn tweede Europa League finale in 2018 (Olympique Marseille – Atletico Madrid) en onder meer een kwartfinale op het WK 2018, beleefde Kuipers zijn meest memorabele moment in 2021. Op een volgepakt Wembley bracht hij de wedstrijd Italië – Engeland tot een goed einde. De dag hierna werd hij samen met zijn assistenten tot bondsridder van de KNVB benoemd.

Kuipers als ondernemer

Gedurende zijn carrière als scheidsrechter was Björn Kuipers al (mede-)eigenaar van verschillende supermarkten. Op dit moment richt hij zich op zijn twee Jumbo-filialen. Verder is de oud-arbiter in 2021 benoemd tot UEFA Refereeing Officer. In deze functie helpt hij jonge internationale scheidsrechters bij hun ontwikkeling. Het spreekt voor zich dat Kuipers met het geven van een lezing voor een scheidsrechterscommissie de vaderlandse leidsmannen ontzettend kan inspireren.

Onderwerpen Björn Kuipers

 • Ondernemen en voetbal
 • Sponsoring
 • Belangen in het voetbal
 • Leiderschap
 • Motivatie
 • Teamwork
 • Inspiratie

Björn Kuipers als spreker

Maar ook als het om leidinggeven gaat is Björn Kuipers de ideale spreker. Het is uniek dat hij als leider op veel verschillende vlakken ervaring heeft. Als arbiter gaf hij leiding over voetbalvedettes en zijn arbitrale stafleden. Tegenwoordig stuurt hij nog vele werknemers aan. Daarnaast kan Kuipers tijdens zijn presentaties putten uit ontelbare ervaringen. Zodoende weet hij iedereen te boeien.

Björn Kuipers spreker kosten

Bij VoetbalSprekers hechten wij veel waarde aan het leveren van maatwerk. Bij elke aanvraag schakelen wij direct door naar Björn Kuipers. Wij hebben korte lijntjes met hem. De kosten hangen af van de eisen die aan de presentatie gesteld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de duur. In goed overleg met de aanvrager en Björn hebben wij het kostenplaatje binnen een mum van tijd in beeld.

Boek snel een lezing van Björn of neem contact met ons op voor meer informatie.

Check beschikbaarheid Björn Kuipers

  Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

  Bekijk ook onze andere sprekers:​