voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

Dirk Scheringa

Hoe mooi is het als Dirk Scheringa als oud voorzitter van voetbalclub AZ uit Alkmaar en ondernemer op bezoek komt en bij jullie businessclub of voetbal- en sportclub bij jullie een interactieve, inspirerende lezing verzorgd?

Top ondernemer

De in Grijpskerk geboren Dirk Scheringa (1950) richtte in 1975 samen met zijn vrouw Baukje Scheringa Buro Frisia op. Hiermee maakte hij van zijn hobby, het geven van financieel advies aan familie, vrienden en collega’s, zijn werk. Buro Frisia groeide in de loop der jaren uit tot de landelijk werkende DSB Groep. In 2006 kreeg DSB Groep een bankvergunning en werd de naam gewijzigd in DSB Bank. In oktober 2009 viel het doek voor DSB Bank.

Voetbal, schaatsen en kunst

Dirk is een groot sportliefhebber, met name van voetbal en schaatsen. Van 1993 tot 2009 was hij voorzitter van voetbalclub AZ. Daarnaast sponsorde DSB Bank een marathonschaatsploeg en langebaanschaatsploeg. Ook sponsorde DSB Bank diverse andere sportactiviteiten. Samen met zijn vrouw reed hij twee keer de Elfstedentocht en acht keer de alternatieve Elfstedentocht.

Onderwerpen Dirk Scheringa

 • Ondernemen en voetbal
 • Sponsoring
 • Belangen in het voetbal
 • Leiderschap
 • Motivatie
 • Teamwork
 • Inspiratie

Dirk Scheringa als spreker

Naast ondernemen en sport heeft Dirk nog een passie en dat is kunst. Samen met zijn vrouw verzamelt hij kunst, wat uitmondt tot het Scheringa Museum voor Magisch Realisme. Hij praat gepassioneerd over alle aspecten van het ondernemerschap, waarbij zijn visie hoe ziet de wereld er over 10 jaar uit een grote rol speelt. Binnen zijn presentaties geeft hij een kijk in zijn bevlogen tijd als eigenaar bij de DSB Bank en voorzitter bij voetbalclub AZ.

Over arbitragecommissies, contractbreuken, boetes, bondscoachschap, verschillen van inzicht, persrelatie. Maar ook over teamgeest, Champions League, media, inzicht en leiderschap. Zijn stijl is deskundig, duidelijk, eerlijk en consequent.

Check beschikbaarheid Dirk Scheringa

  Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

  Bekijk ook onze andere sprekers:​

  voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

  Scorenbordjournalistiek is een van zijn bekendste uitspraken. In zijn lezing neemt Co het publiek mee met zijn ervaring tijdens het spelersvak.

  voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

  Doordat Dirk actief is met ondernemen en sport is hij een veelgevraagd spreker. Zijn lezing inspireert en motiveert.

  voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

  Oud speler van Ajax en FC Twente en deelnemer Expeditie Robinson weet de zaal te motiveren met zijn technische vaardigheden.