Hans Nijland als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Hans Nijland

Met alleen een mavo-diploma op zak werkte Hans Nijland zich op van preikweker tot succesvol ondernemer. Later werd hij bij FC Groningen de langstzittende clubdirecteur van Nederland. Voor de Noordelingen deed hij de miljoenentransfers van onder meer Luis Suarez, Arjen Robben en Virgil van Dijk. Nijland maakte gebruik van zijn nuchterheid en een stukje boerenbluf. In een lezing vertelt de spreker onder meer over transfers, onderhandelingen en leiderschap.

Hans Nijland als directeur

Hans Nijland voetbalde zelf bij de bescheiden Groningse clubs VV HSC en VV Niekerk. Veel talent als voetballer had hij niet. Als verkoper en ondernemer des te meer. Nijland richtte als zelfstandig ondernemer in 1983 uitgeverij Ad Rem op. In 1996 verkocht hij het bedrijf, waardoor hij al op 35-jarige leeftijd financieel onafhankelijk werd. In hetzelfde jaar ging hij bij FC Groningen aan de slag als commercieel manager. Al snel klom hij op tot directeur.

Bij het aantreden van Nijland stond de club in brand. Supportersrellen waren aan de orde van de dag en financieel stond FC Groningen op de rand van de afgrond. Het jaar 1998 staat bij iedereen met een groen-wit hart in het geheugen gegrift. Groningen degradeerde naar de Eerste Divisie. Door slim beleid wist Nijland de trots van het Noorden uit het slop te trekken. Onder zijn leiding groeide de club uit tot een stabiele middenmoter in Eredivisie.

Onderwerpen Hans Nijland

 • Ondernemen en voetbal
 • Sponsoring
 • Belangen in het voetbal
 • Leiderschap
 • Motivatie
 • Teamwork
 • Inspiratie

Hans Nijland als spreker

In zijn lezingen vertelt Nijland uitgebreid hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen. Het gaat over leiderschap, een topsportklimaat creëren en van een stel individuen een winnend en succesvol team maken. Voor iedere ondernemer, leidinggevende of coach is het een inspirerend en motiverend verhaal. Een essentiële zet van Nijland was het aanstellen van Ron Jans als trainer. Jans had slechts ervaring bij de amateurs en als assistent bij Emmen. Toch durfde de directeur het aan. Het bleek een schot in de roos, want Jans bleef liefst acht jaar lang de hoofdcoach. Daarnaast stond Nijland aan de basis voor de bouw van het nieuwe stadion. Zonder De Euroborg zou er op dit moment waarschijnlijk geen betaald voetbal meer gespeeld worden in Groningen.

Nijland zag van 1996 tot 2019 de voetbalindustrie met eigen ogen exploderen. Voetballers werden handelswaar en FC Groningen belandde van de ene in de andere miljoenendeal. Tijdens een presentatie neemt de spreker je mee naar de onderhandelingstafel. Hij vertelt onder meer over de transfers van Luis Suarez, Arjen Robben en Virgil van Dijk. Drie spelers die via Groningen uitgroeiden tot absolute wereldsterren.

Maar onder Hans Nijland was niet alles een doorslaand succes. Met humor en voldoende zelfspot is de VoetbalSpreker ook eerlijk over de bloopers die begaan zijn. Inmiddels is Nijland alweer enige jaren gestopt als directeur. Dit betekent niet dat hij de voetbalwereld definitief achter zich gelaten heeft. Hij volgt alles op de voet en behandelt in zijn lezingen daarom ook de actualiteiten. De geboren Amstelvener is nog even scherp en sluw als tijdens zijn hoogtijdagen als directeur. Dit maakt hem voor ieder evenement een gewilde spreker. Denk bijvoorbeeld aan een sponsoravond of een gezellige avond in de kantine.

Hans Nijland als spreker inhuren

De kosten van een presentatie hangen af van verschillende factoren, zoals de duur. Wij hebben een uitmuntend contact met Hans en kunnen dit daarom snel in beeld brengen. Is er behoefte aan meer informatie? Ook dan kunnen wij direct doorschakelen. Klik hier om direct een lezing te boeken.

Check beschikbaarheid Hans Nijland

  Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

  Bekijk ook onze andere sprekers:​