Henk Fraser als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Henk Fraser

Henk Fraser zegt het gelukkigst te zijn in de jungle van zijn geboorteland Suriname. Het is echter de voetbaljungle waarin hij zich al jaren begeeft. Eerst als spijkerharde verdediger, en inmiddels alweer vele jaren als gerenommeerd Eredivisie-trainer.

Als spreker kan Fraser onder meer over leiderschap, racisme en inclusiviteit vertellen. Zijn lezingen boeien van de eerste tot de laatste minuut.

Henk Fraser als voetballer

Henk belandde op zijn zestiende in de jeugdopleiding van Sparta en maakte in 1984 zijn debuut in het profvoetbal. Na twaalf wedstrijden vertrok hij naar FC Utrecht. Bij de club uit de Domstad begon zijn carrière serieuze vormen aan te nemen. Fraser zakte een aantal linies en ontpopte zich tot een uitstekende verdediger. Wat volgde waren transfers naar Roda JC en Feyenoord. Bij de stadionclub groeide hij uit tot steunpilaar en won hij maar liefst vier KNVB bekers. Het grootste hoogtepunt was echter het kampioenschap in 1995.

Henk Fraser als trainer

Vanwege aanhoudend blessureleed moest de zesvoudig international in 1999 gedwongen een punt achter zijn voetballoopbaan zetten. Hij stortte zich op het trainersvak en ging direct aan de slag als jeugdtrainer van Feyenoord. Het was het startpunt van een succesvolle loopbaan. In 2014 debuteerde Fraser op het hoogste niveau. Gedurende februari van dat jaar volgde hij bij ADO Den Haag de ontslagen Maurice Steijn op. In de doelstelling om de club te behoeden voor degradatie slaagde hij vlekkeloos.

ADO ging onder Fraser van de laatste plaats in de Eredivisie naar het linkerrijtje. Bij de club uit de residentiestad beleefde de VoetbalSpreker roerige tijden. Het was de periode van de dubieuze overname door Chinese investeerders. Ondanks de onrust boekte het elftal, met Fraser als onverschrokken kapitein aan het roer, prima resultaten.

In het seizoen 2016/17 vertrok Henk Fraser naar Vitesse. Hier werd gelijk beslag gelegd op de KNVB beker. Voor zowel club als trainer was het een memorabel moment. Vitesse pakte de eerste grote prijs uit de clubhistorie. Voor Fraser betekende het zijn eerste prijs als trainer. Zijn volgende grote succes volgde bij jeugdliefde Sparta, dat hij een jaar na degradatie terug loodste naar de Eredivisie.

In 2021 leverde hij een ongekende prestatie: Sparta werd achtste in de Eredivisie. In hetzelfde jaar werd bekend dat Fraser assistent van Van Gaal werd bij het Nederlands Elftal. Deze job zegde hij niet veel later alweer op om hoofdtrainer te worden bij FC Utrecht. In december 2022 voelde de ex-profvoetballer zich na een akkefietje met speler Amin Younes genoodzaakt op te stappen. Momenteel wacht hij op een nieuwe uitdaging in het voetbal.

Onderwerpen Henk Fraser

  • Belangen in het voetbal
  • Leiderschap
  • Motivatie
  • Teamwork
  • Diversiteit
  • Respect

Henk Fraser als spreker

Hoge pieken en diepe dalen. Grote successen en zware teleurstellingen. Fraser heeft het in zijn carrière als voetballer en trainer allemaal meegemaakt. Hoe hij hiermee wist te dealen komt ter sprake in een lezing. Andere zaken waar de spreker zijn publiek in meeneemt zijn onder meer leiderschap, communicatie en samenwerking.

Het is opvallend hoe vaak Fraser zijn teams boven zichzelf uit wist te laten stijgen. Bij Sparta werkte hij met een van de laagste Eredivisiebudgetten, maar verraste het team met kwalificatie voor de play offs voor Europees voetbal. En Vitesse was verre van favoriet om de KNVB beker te winnen, maar Fraser flikte het tóch.

In zijn presentatie legt de voetbaltrainer uit wat zijn werkwijze is om tot succes te komen. Hierin legt hij een duidelijke link naar het bedrijfsleven. Ook weet de spreker treffende verbanden te leggen naar de maatschappij. We leven in een maatschappij waarin polorisatie, inclusiviteit en racisme hot topics zijn.

Met zijn Surinaamse roots is Fraser de uitgelezen persoon om op een interactieve manier over deze onderwerpen te praten. De spreker is in zijn lezingen scherp, direct en gevat. Voor allerlei evenementen, zoals een businessclubevent of vrijwilligersavond, is hij in te huren.

Henk Fraser boeken als spreker

Met Henk hebben wij een nauwe band en daarom kunnen we jouw verzoeken of vragen direct bij hem neerleggen. Ook wat betreft de tarieven. Klik hier om direct een lezing te boeken.

Check beschikbaarheid Henk Fraser

    Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

    Bekijk ook onze andere sprekers:​