Jack van Gelder als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Jack van Gelder

Zeg je sportpresentator, dan zeg je Jack van Gelder. De Amsterdammer was bijna vijftig jaar lang een van de meest populaire presentatoren in de sportwereld.

Als spreker is hij tijdens zijn lezingen enthousiast, energiek en bevlogen. Precies zoals we hem kennen van televisie en radio.

Jack van Gelder als presentator

Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp!!! Ooooooooooh!!! Wie kan zich het radiocommentaar van Jack van Gelder niet voor de geest halen? De spits schiet Nederland naar de halve finale van het WK’98 en Van Gelder raakt compleet in extase. Het is een van de vele memorabele momenten uit de carrière van de sportpresentator en spreker.

Van Gelder begon zijn loopbaan in 1972 bij de TROS. Voor deze omroep presenteerde hij programma’s als Te land, ter zee en in de lucht, Spel zonder grenzen en Dat zeg ik niet. Sinds 1976 was zijn bekende stem te horen in het radioprogramma NOS Langs de lijn. Jaren later groeide Van Gelder, samen met onder meer Mart Smeets, uit tot één van de bekendste gezichten van Studio Sport.

Voor de NOS deed de VoetbalSpreker verslag van de grootste sportevenementen. Zo was hij aanwezig bij liefst zeven Olympische Zomerspelen en verschillende EK’s en WK’s. Een memorabel televisiemoment vond plaats tijdens het WK 2010. Oranje bereikte na de winst tegen Uruguay de finale. Van Gelder sprak na afloop in de studio met Wesley Sneijder. De middenvelder was zo uitgelaten dat hij pardoes bij de presentator op schoot sprong. Het tekent de warme band die Van Gelder had met de sporters. Bij hem voelden ze zich op hun gemak en durfden ze zichzelf te zijn.

Jack van Gelder leidde ook jarenlang de tafelgesprekken bij Studio Voetbal. In 2015 maakte hij een transfer van de NOS naar Ziggo Sport. Bij de commerciële zender was hij de gespreksleider van talkshow Rondo. In 2021 vond Ziggo het tijd voor vernieuwing en werd er afscheid genomen van de befaamde TV-persoonlijkheid. Sinds januari 2021 is Van Gelder nog te horen als voice-over en commentator van het SBS6-programma Marble Mania.

Onderwerpen Jack van Gelder

  • Communicatie
  • Motivatie
  • Inspiratie
  • Media
  • Ondernemen

Jack van Gelder als spreker

Het creëren van een prettige en ongedwongen sfeer. Dat was misschien wel de grootste kracht van Van Gelder als presentator. Als spreker weet hij hier in zijn presentaties ook voor te zorgen. De fanatieke AFC-supporter weet als geen ander hoe het is om een gesprek te leiden. Feilloos is hij in staat om op het juiste moment andere mensen het woord te geven. Een presentatie wordt daarom al snel interactief. Tegelijkertijd heeft Van Gelder ontzettend veel meegemaakt.

Hij spreekt graag over zijn ervaringen en vertelt vermakelijke anekdotes. Van Gelder was en is altijd goed geïnformeerd en kan tot in de details uitweiden over allerlei gebeurtenissen. Voor een vermakelijke avond in de voetbalkantine en alle andere evenementen is hij daarom een geliefd spreker.

Jack van Gelder inhuren als spreker

Neem voor meer informatie contact met ons op. Alle vragen, bijvoorbeeld over de tarieven, zullen wij snel beantwoorden. VoetbalSprekers heeft namelijk een zeer sterk contact met Jack. Klik hier om direct een lezing te boeken.

Check beschikbaarheid Jack van Gelder

    Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

    Bekijk ook onze andere sprekers:​