Het maximale uit jezelf halen. Wie wil het niet? Allemaal hebben we bepaalde dromen en doelen, maar soms heb je nét dat kleine zetje nodig. Jochem Kamphuis kan met een lezing dat zetje geven. Want naast zijn werk als (inter)nationaal scheidsrechter en VAR geeft Kamphuis trainingen op het gebied van mentale kracht. In zijn presentaties is de spreker openhartig, toegankelijk en praktisch. 

Jochem Kamphuis als scheidsrechter 

Jochem Kamphuis begon met voetballen bij VV Noordwolde, een dorp net boven zijn geboorteplaats Groningen. Na een kruisbandblessure maakte hij op 17-jarige leeftijd de overstap naar de rol van scheidsrechter. Die was hem op het lijf geschreven. Kamphuis ging als een raket en maakte al binnen vier jaar zijn debuut in het betaalde voetbal bij Telstar – FC Omniworld. In 2011 volgde zijn debuut in de Eredivisie bij SC Heerenveen – De Graafschap. In 2020 promoveerde de VoetbalSpreker naar de FIFA-lijst. Inmiddels heeft hij diverse internationale wedstrijden gefloten en ruim vierhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal.

Jochem Kamphuis als VAR 

Daarnaast is Jochem Kamphuis al vanaf het begin bij de VAR (Video Assistent Referee) betrokken. Hij werkte mee in de testfase en is nu zowel nationaal als internationaal actief als VAR. In de Eredivisie, Europa league, Champions league, Conference League en EK en WK Kwalificaties. In 2020 was de Noorderling VAR bij de finale van de Europa League tussen Sevilla en Internazionale. 

Jochem Kamphuis als spreker 

Naast het voetbal is Kamphuis werkzaam als adviseur in het vastgoed. Verder geeft hij trainingen op het gebied van mentale kracht. Dit laatste past de ervaren arbiter graag toe als spreker tijdens een lezing. Hij spreekt hierbij uit eigen ervaringen, want het werk als scheidsrechter brengt veel verantwoordelijkheid en druk met zich mee. Aan de hand van beelden en voorbeelden uit zijn carrière geeft Kamphuis veel tips over persoonlijke ontwikkeling. Maar dat is niet het enige. Kamphuis kan in een inspirerende en interactieve lezing ook een geweldige inkijk geven in zijn wereld als betaald voetbalscheidsrechter en VAR. 

Een presentatie kan in overleg met de opdrachtgever volledig op maat gemaakt worden en altijd gelinkt worden aan het betreffende werkveld. Zodoende is een lezing van de spreker Kamphuis zeer nuttig en waardevol voor allerlei soorten evenementen en organisaties. Enkele voorbeelden zijn een presentatie over leiderschap en samenwerking voor een businessclubmeeting, en een blik van binnenuit op het werk van de VAR voor een vrijwilligersavond.  

Wil je meer informatie, bijvoorbeeld over de kosten, dan helpen wij je met veel plezier verder. Omdat wij een nauwe band met Jochem Kamphuis hebben, kunnen wij op alle vragen en verzoeken razendsnel reageren. Klik hier om direct een lezing te boeken.