Geen woorden maar daden. Dat is de lijfspreuk van Feyenoord. John de Wolf kwam als stoere stopper van de Rotterdamse club tot grote daden, zo blijkt uit zijn erelijst. Tijdens zijn lezingen is hij echter ook een man van woorden. De spreker heeft het onder meer over doorzettingsvermogen, karakter tonen en zijn belevenissen als speler en trainer. 

John de Wolf als speler

John de Wolf trapte zijn sportieve loopbaan af bij Sparta. Na twee jaar uitgeblonken te hebben verkaste hij naar FC Groningen. Vier jaar later werd zijn grote droom werkelijkheid. De Wolf keerde terug naar het Westen van het land om een contract te tekenen bij Feyenoord. Bij de Rotterdammers groeide hij uit tot steunpilaar, boegbeeld en cultheld. Met zijn brede torso, woeste baard en wapperende blonde manen was de geboren Schiedammer een opvallende verschijning op de Nederlandse velden. 

Aan de hand van Rambo kende Feyenoord in de begin jaren ’90 een van de succesvolste periodes uit de clubgeschiedenis. Drie maal werd er beslag gelegd op de KNVB-beker en eenmaal op de landstitel. In 1994 kwam een andere droom uit voor De Wolf. Hij maakte een transfer naar zijn geliefde Engeland. Bij Wolverhampton Wanderers speelde hij twee jaar. Hierna volgden nog periodes bij VVV Venlo, Helmond Sport en Hapoel Ashkelon in Israël. Bij laatstgenoemde club beleefde De Wolf hachelijke avonturen. 

Onder meer over deze avonturen en zijn andere voetbalervaringen vertelt de noeste oud-verdediger tijdens een presentatie. John de Wolf kende in zijn loopbaan veel pech met blessures. Maar elke keer wist hij zich keihard terug te knokken. Als spreker weet hij daarom vele mensen te inspireren en motiveren. 

John de Wolf als trainer en op televisie 

Na zijn voetbalcarriere was De Wolf te zien in verschillende televisieprogramma’s. Hij deed onder meer mee aan Dancing with the Stars en Fighting with the Stars. Daarnaast ging Wolfie aan de slag als trainer van verschillende amateurclubs. Zo diende hij onder meer de topamateurs van GVVV en SV Spakenburg. Met de blauwen pakte hij in 2018 de titel in de Derde Divisie. Een jaar later werd bekend dat de VoetbalSpreker terugkeerde in De Kuip als assistent-trainer. 

John de Wolf als spreker 

Deze functie bekleed hij nu nog en combineert hij met het geven van lezingen. Dat De Wolf veel te vertellen heeft is een ding dat zeker is. Niet voor niets bracht hij na zijn autobiografie (2015) in 2019 een boek uit. Samen met Nathan Vos schreef hij De tweede helft. Onderwerpen die in het boek terugkomen zijn het leven na het voetbal, het verschil tussen ouder worden en oud zijn, het blijven luisteren naar je lichaam, acceptatie en wilde haren en ervaren jaren. Dit zijn ook aspecten die tijdens een lezing van De Wolf als spreker terug kunnen komen. 

De exacte inhoud van een presentatie stemmen wij volledig af naar jouw wensen. Door de veelzijdigheid van John is hij voor allerlei evenementen een geschikte spreker. Denk bijvoorbeeld aan een avondje in de kantine of een businessclubmeeting. VoetbalSprekers heeft een uitmuntend contact met John. Hierdoor zijn we in staat om op alle vragen, zoals over de kosten, snel een antwoord te geven. Wil je direct een lezing boeken? Klik hier.