Kevin Blom als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Kevin Blom

Bij Kevin Blom stroomt het scheidsrechtersbloed door de aderen. De blonde arbiter fluit al twintig jaar in het betaald voetbal.

Daarnaast heeft hij een functie in de scheidsrechtersopleiding van de KNVB en schreef hij een managementboek. De Fluitende Leider gaat over leiderschap van voetbalveld tot werkvloer. Het is een perfect uitgangspunt voor een lezing. Blom is als spreker bevlogen en betrokken. 

Blom als scheidsrechter

Kevin Blom maakte zijn debuut in het professionele voetbal op 13 april 2002 tijdens Go Ahead Eagles – Helmond Sport. Twee jaar later floot hij zijn eerste wedstrijd in de eredivisie bij de wedstrijd tussen Roda JC en FC Volendam. Vanaf dat moment begon de Gouwenaar ook internationale wedstrijden te fluiten. Zo mocht hij een behoorlijk aantal interlands in goede banen leiden. Bloms hoogtepunten zijn de twee bekerfinales die hij leidde. Dit waren Feyenoord – Ajax in 2010 en FC Twente – Ajax in 2011.

VAR

In 2019 werd Blom 45 jaar. Dit is de maximumleeftijd voor scheidsrechters om internationale wedstrijden te fluiten. Toch is de leidsman als VAR nog internationaal actief. De VAR was na de invoering zeer omstreden, maar lijkt langzamerhand niet meer weg te denken uit het topvoetbal. In zijn lezingen vertelt Blom onder meer hoe de VAR werkt en hoe zijn werk ervaart.

Onderwerpen Kevin Blom

 • Ondernemen en voetbal
 • Sponsoring
 • Belangen in het voetbal
 • Leiderschap
 • Motivatie
 • Teamwork
 • Inspiratie

Kevin Blom als spreker

Net als in zijn boek legt Blom als spreker ook de relatie tussen leiderschap op het veld en in het bedrijfsleven. Voor iedereen die zich als leider als ontwikkelen is dit zeer leerzaam en inspirerend. Het gaat niet perse om leiderschap over anderen, maar ook over jezelf. Want waar leiderschap begint bij jezelf. Zorg dat je zelf je zaakjes op orde hebt, neem daar verantwoordelijkheid voor en draag dit vervolgens over op anderen. Blom houdt tijdens zijn presentaties verschillende spiegels voor en geeft meerdere tips. Op deze manier zal een ieder de zaal met genoeg stof tot nadenken verlaten.

De lezingen van Blom lenen zich bijzonder goed voor iedereen die geïnteresseerd is in het scheidsrechters vak. En natuurlijk helemaal voor degenen die de ambitie hebben om (een betere) scheidsrechter te worden. Verder is Blom in staat om op een deskundige en gevatte manier allerlei soorten groepen mensen iets bij te brengen.

Boek snel een lezing van Kevin Blom of neem contact met ons op voor meer informatie. Vanwege het goede contact dat VoetbalSprekers met Kevin heeft kunnen wij heel snel het kostenplaatje schetsen.

Check beschikbaarheid Kevin Blom

  Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

  Bekijk ook onze andere sprekers:​