Louis van Gaal als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Louis van Gaal

Eigenlijk behoeft Louis van Gaal geen verdere uitleg. Op het WK in Qatar liet hij als bondscoach zien niets aan scherpte te hebben ingeboet.

In zijn lezingen toont Van Gaal zich een gepassioneerd, gevat en bevlogen spreker. Precies zoals we hem kennen.

Louis als trainer

Van Gaal speelde jarenlang betaald voetbal, maar wist de absolute top niet te halen. Als trainer daarentegen is hij een van de meest succesvolle uit de Nederlandse geschiedenis. Zijn eerste grote succes boekte King Louis in 1992 toen hij met Ajax de UEFA-cup won. Na landstitels in 1993,1994 en 1995 wist hij met veel jeugdige spelers in 1995 ook beslag te leggen op de Champions League. Een prestatie van formaat. Vervolgens werd in Tokio de wereldbeker voor clubteams gewonnen.

Louis van Gaal bij topclubs

Na zijn Nederlandse successen verkaste Van Gaal in 1997 naar Barcelona. Hier pakte hij in zijn eerste jaar de dubbel, maar kwam ook zijn vurige karakter naar boven. Zo leefde de oud-bondscoach op gespannen voet met de media en supporters.
Later keerde Van Gaal terug bij Barcelona, maar dit liep uit op een mislukking. Na zijn Spaanse avontuur werkte Van Gaal nog twee maal in de top van het internationale voetbal. Bij Bayern Munchen won hij de Bundesliga en de DFB-Pokal. Met Manchester United was de trainer minder succesvol, maar werd toch de FA Cup binnengesleept. De titel met AZ in 2009 kan niet onvermeld blijven. Voor het eerst in vele jaren wisten de Alkmaarders de hegemonie van de traditionele top drie te doorbreken.

Onderwerpen Louis van Gaal

  • Coachen
  • Communicatie
  • Leiderschap
  • Motivatie
  • Teamwork
  • Inspiratie

Louis van Gaal bij het Nederlands Elftal

In 2000 stond Van Gaal voor het eerst aan het roer bij het Nederlands Elftal. Maar zijn missie, plaatsing voor het WK, mislukte. Van Gaal noemt de uitschakeling wel de grootste teleurstelling uit zijn trainersloopbaan. In 2014 kwam de ultieme revanche. Met een zeer knappe derde plaats werd de zure nasmaak uit zijn eerste Oranje-periode volledig weggespoeld. Van Gaal werd door vriend en vijand geroemd om zijn grote invloed tijdens het WK in Brazilië.

Toen het Nederlands Elftal in 2021 in een crisis verkeerde werd de ervaren coach gepolst voor zijn derde ambtstermijn. Onder zijn leiding plaatste Nederland zich voor het WK 2022. Zijn (voorlopig?) laatste wedstrijd coachte Van Gaal in de verloren kwartfinale tegen Argentinië.

Interactieve lezing Louis van Gaal

Of dit echt zijn laatste klus geweest is kan tijdens iedere lezing op de man af gevraagd worden. Van Gaal staat open voor interactie, maar zal dat op geheel eigen wijze invullen. Hij staat bekend als een enorme persoonlijkheid die normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan. Van Gaal is authentiek en iemand die grote kennis van zaken heeft. Het is niet voor niets dat er meerdere boeken over hem zijn geschreven. In 2022 is er zelfs een film verschenen.

Louis van Gaal straalt in alles uit de beste te (willen) zijn en stelt ongekend hoge eisen aan zichzelf en de mensen om hem heen. Ook tijdens zijn presentaties gaat hij voor niets anders dan het beste.

Louis van Gaal als spreker

Door zijn perfectionisme is een presentatie van Van Gaal voor alle doelgroepen ontzettend motiverend, inspirerend en leerzaam. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer leiderschap, communicatie en het bouwen van een onverslaanbaar team. Louis van Gaal doet dit mede aan de hand van zijn alom bekende ‘totale mens principe’.

Het staat in ieder geval buiten kijf dat elke manager of ondernemer de vruchten van kan plukken van Van Gaals verhaal. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een sponsoravond of businessclubmeeting. Omdat Van Gaal openhartig spreekt over alle hoogte- en dieptepunten die hij in zijn carrière en leven beleefd heeft, is een lezing ook voor alle overige doelgroepen van grote waarde.

Kosten Louis van Gaal als spreker

De kosten van een lezing kunnen door ons snel in beeld gebracht worden. Deze zijn onder meer afhankelijk van de duur. Na overleg met Louis koppelen we zo snel mogelijk terug wat de mogelijkheden en daaraan gekoppelde kosten zijn.

Boek snel een lezing van Louis van Gaal of neem contact met ons op voor meer informatie.

Check beschikbaarheid Louis van Gaal

    Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

    Bekijk ook onze andere sprekers:​