voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

Louis van Gaal

Bondscoach Louis van Gaal als spreker bij jullie businessclub? Of dat hij tijdens een sponsoravond zijn ervaring deelt als internationale trainer?

Via VoetbalSprekers.nl kun je Louis rechtstreeks boeken!

Louis als trainer

Louis van Gaal werd geboren in Amsterdam. Na een carrière als voetballer bij onder meer Sparta en AZ, begon hij in 1986 zijn carrière als trainer waarin hij grote successen behaalde. Hij begon als gymleraar in Amsterdam en begon toen te ontdekken dat hij jongeren goed kon coachen.

Ajax werd onder Van Gaal 3 keer Nederlands Kampioen, won 1 keer de KNVB beker, 3 keer de Supercup en de Uefacup. De grootste Europese voetbalprijs, de Champions League, werd in 1995 gewonnen na een overwinning op AC Milan. Na zijn succesvolle periode in Amsterdam trad Louis in 1997 in dienst bij FC Barcelona. Ondanks succes stapte Van Gaal na drie seizoenen op als trainer van Barcelona. Dit door de zware kritiek van de Barcelona supporters.

Met ingang van het seizoen 2005-2006 werd Van Gaal trainer van AZ en in het seizoen 2008-2009 behaalde hij met AZ het landskampioenschap. Vanaf het seizoen 2009/2010 was hij coach van Bayern München. Hij bereikte de finale van de Champions League. De finale tegen Inter Milan op 22 mei 2010 werd met 0-2 verloren. In 2010 werd Bayern München onder leiding van Van Gaal kampioen van de Duitse Bundesliga. Hij heeft veel betekent voor het Nederlandse en internationale voetbal. Zijn naam is wereldwijd één van de bekendste in de voetbalwereld.

Onderwerpen Louis van Gaal

 • Coachen
 • Leiderschap
 • Motivatie
 • Teamwork
 • Inspiratie

Het Nederlands Elftal van Louis

Louis van Gaal behaalt als bondscoach van het Nederlands Elftal de derde plaats tijdens het WK in Brazilië. Na het WK in Brazilië werd hij coach bij Manchester United waar hij twee seizoenen trainer was. In zijn eerste jaar plaatste hij zich voor de Champions League en in het seizoen 2015-2016 won hij de FA Cup. Sinds 2021 is Louis van Gaal bondscoach van het Nederlands Elftal. In 2022 maakte hij bekend dat hij lijdt aan prostaatkanker. Iedere sport of voetbalclub die Louis van spreker boekt weet dat een enerverend evenement wordt!

Louis van Gaal als spreker

Door zijn ervaringen die hij wereldwijd in de voetbalwereld heeft als coach en trainer wordt hij veel gevraagd voor lezingen. De meesten kennen hem als zijnde spraakmakend en met uitgesproken karakter. Maar er is meer en Louis is een uitstekende spreker die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Conclusie dat hij graag spreekt en zijn ervaringen deelt!

Check beschikbaarheid Louis van Gaal

  Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

  Bekijk ook onze andere sprekers:​

  voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

  Scorenbordjournalistiek is een van zijn bekendste uitspraken. In zijn lezing neemt Co het publiek mee met zijn ervaring tijdens het spelersvak.

  voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

  Doordat Dirk actief is met ondernemen en sport is hij een veelgevraagd spreker. Zijn lezing inspireert en motiveert.

  voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

  Oud speler van Ajax en FC Twente en deelnemer Expeditie Robinson weet de zaal te motiveren met zijn technische vaardigheden.