Mario van der Ende als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Mario van der Ende

Oud topscheidsrechter Mario van der Ende wordt regelmatig gevraagd om zijn expertise op het gebied van scheidsrechter zijn.

Door zijn ruime ervaring is hij een geschikte spreker tijdens een sponsoravond, maar ook om het vak scheidsrechter te promoten.

Scheidsrechter Mario van der Ende

Mario van der Ende is één van de grootste iconen uit de scheidsrechterswereld. Hij floot zo’n 800 wedstrijden in binnen en buitenland waaronder duels om de Johan Cruijff schaal, bekerfinales, twee EK ’s en WK ’s en de legendarische halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Borussia Dortmund. Bij deze wedstrijd werd één van de goals door oververhitte toeschouwers omver getrokken.

Als voetballer speelde hij bij GONA en ADO Den Haag. Vervolgens haalde hij trainersdiploma’s D,C,B. Hierna werd hij trainer van onder meer ADO Den Haag, Westerkwartier, VUC en v.v. Rijswijk. Ook was hij scout, begeleider en trainer van het KNVB Jeugdplan Nederland en docent arbitrage bij de KNVB en FIFA. In 2005 bracht hij zijn boek uit genaamd “Gebroken Doelpalen’. In maart 2009 verscheen het boek “Hé scheids!” dat hij samen schreef met journalist Vincent Ronnes.

Onderwerpen Mario van der Ende

  • Hoe wordt je scheidsrechter
  • Het werk als scheidsrechter
  • De VAR (de videoscheidsrechter)
  • Leiderschap

Mario van der Ende als spreker

Een energieke man die vind dat het leven spannen en verrassend moet blijven en dat je hier zelf grotendeels de hand in hebt. Hij combineert kritisch vermogen met integriteit. Dit weet hij uitstekend te verwoorden hoe je je eigen doelen zou kunnen verwezenlijken. Hij floot 135 internationale wedstrijden tijdens diverse EK’s en WK’s. Wat is er veranderd in de tijd dat hij scheidsrechter was en de scheidsrechters van tegenwoordig? Wordt er nu meer volgens de regels gefloten of is doorspelen een belangrijk element geworden? Ook met de komst van de VAR is er veel veranderd. Maakt dit het voetbal beter of mooier? Vraag het deze oud top scheidsrechter.

Zijn lezing die tot reflectie aanzet en enthousiast maakt om met ideeën aan het werk te gaan. Mario maakt hierbij gebruik van voorbeelden en anekdotes uit zijn omvangrijke carrière, overgoten met een sportief humoristisch sausje. Daarnaast steekt hij zijn mening en visie over de VAR niet onder stoelen of banken. Vraag hem zijn mening!

Check beschikbaarheid Mario van der Ende

    Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!