voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

Michael van Praag

Oud voorzitter Michael van Praag van Ajax en bestuurder bij FIFA en UEFA als spreker bij jullie businessclub? Door zijn jarenlange bestuurlijke ervaring is hij veelgevraagd spreker.

Boek rechtstreeks via VoetbalSprekers.nl.

Michael zijn ervaringen

In 1963 begon Michael van Praag zijn carrière als KNVB scheidsrechter. Zestien jaar lang stond hij iedere week op het veld om wedstrijden te fluiten. Vanaf 1980 ging hij als ondernemer aan de slag waarbij hij Duty Free elektronica artikelen verkocht op Schiphol en 10 andere internationale luchthavens. Tot 2006 was hij aan het bedrijf verbonden. Van 1989 tot 2003 was hij veertien jaar lang voorzitter van Ajax. Hij trad hiermee in de voetsporen van zijn vader Jaap van Praag, die tussen 1964 en 1978 voorzitter was van de Amsterdamse club.

In de periode dat Michael van Praag aan het hoofd stond won Ajax onder meer de UEFA-cup (1992) en in 1995 zowel de UEFA Champions League en de Wereldbeker voor clubteams. Op 27 augustus 2008 werd hij gekozen tot voorzitter van de KNVB, als opvolger van de in april van dat jaar overleden Jeu Sprengers. In die hoedanigheid is hij ook lid van het Executive Committee van de UEFA. Hij maakte in 2014 indruk in de voetbalwereld om als enige op te staan tegen FIFA voorzitter Blatter, die hij adviseerde zich niet meer kandidaat te stellen.

Onderwerpen Michael van Praag

 • FIFA en UEFA
 • Ondernemen en voetbal
 • Sponsoring
 • Belangen in het voetbal
 • Leiderschap

Michael van Praag als spreker

Op dit moment is hij, behalve Bondsvoorzitter van de KNVB ook voorzitter van de Nederlandse Sportraad, Vice voorzitter van de UEFA en lid van het bestuur van de Johan Cruyff Foundation.

Michael van Praag is een uitstekende en ervaren spreker door zijn ervaring als Sportbestuurder en entrepreneur boeiend aangeven wat het bedrijfsleven en de sport van elkaar kunnen leren. Dat hij bijzonder veel bijzondere anekdotes heeft, spreekt voor zich.

Check beschikbaarheid Michael van Praag

  Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

  Bekijk ook onze andere sprekers:​

  voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

  Scorenbordjournalistiek is een van zijn bekendste uitspraken. In zijn lezing neemt Co het publiek mee met zijn ervaring tijdens het spelersvak.

  voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

  Doordat Dirk actief is met ondernemen en sport is hij een veelgevraagd spreker. Zijn lezing inspireert en motiveert.

  voetbal sprekers afbeelding spreker volgt

  Oud speler van Ajax en FC Twente en deelnemer Expeditie Robinson weet de zaal te motiveren met zijn technische vaardigheden.