Ron Jans als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Ron Jans

Door zijn charisma en nuchtere kijk op de (voetbal)wereld is Ron Jans één van de meest geliefde trainers van de afgelopen jaren. Daarnaast vierde hij grote successen.

De oud-voetballer is breed opgeleid en geïnteresseerd. Zodoende kan hij als spreker een lezing op verschillende manieren insteken.

Ron Jans als spreker 

Ron Jans is intelligent en geïnteresseerd in de wereld om hem heen. Iemand met een open blik en oprechte interesse in spelers en mensen in en om de club. Op deze manier wist hij altijd een fijne werksfeer te creëren. Een sfeer waarbinnen de voetballers op het veld voor elkaar en hun trainer door het vuur gingen. Het is geen toeval dat Jans zijn teams vaak succesvol waren. Tijdens een lezing vertelt de spreker graag over zijn manier van werken. Voor een ieder is zijn verhaal daarom ontzettend leerzaam. Dit maakt een presentatie uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een businessclubbijeenkomst of sponsoravond. 

Ook zijn de lezingen doorspekt met schitterende anekdotes. Jans weet zijn kronieken op een zeer duidelijke, laagdrempelige en humoristische wijze te verwoorden. Dit maakt het een genot om naar de spreker te luisteren. Een presentatie is zodoende ook een mooie aanvulling voor onder meer een gezellige avond in de kantine.

Ben je nieuwsgierig naar een presentatie, maar wil je graag eerst meer informatie tot je nemen? Bij VoetbalSprekers is dit geen enkel probleem. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij staan in nauw contact met Ron en kunnen zodoende alle vragen, bijvoorbeeld over de tarieven, snel beantwoorden. Wil je direct een lezing boeken?

Onderwerpen Ron Jans

 • Ondernemen en voetbal
 • Leiderschap
 • Motivatie
 • Teamwork
 • Inspiratie
 • Humor

Ron Jans als voetballer

Als jongen van de stad brak Ron Jans vanuit de jeugdopleiding van PEC Zwolle door in het eerste elftal. In het seizoen 1976/77 maakte hij zijn debuut. Zes jaar later trok Jans noordwaarts. Na twee jaar FC Groningen hield hij het voor gezien en vertrok naar het zuiden des lands. Roda JC werd zijn nieuwe club. Vervolgens vloog Jans uit naar het verre oosten. Bij Mazda Sport in Japan beleefde hij een onvergetelijk jaar. Na terugkeer in Nederland speelde de VoetbalSpreker nog drie seizoenen bij Veendam. 

Ron Jans als trainer 

Al tijdens zijn voetbalcarrière volgde Jans een lerarenopleiding. Na zijn loopbaan ging hij aan de slag als leraar Duits op een middelbare school. Toch bleef het voetbal trekken. Voor Jans de reden om de opleiding coach betaald voetbal te gaan volgen. Ondertussen trainde hij verschillende amateurclubs. Met Achilles 1894 werd hij in 2000 algeheel amateurkampioen van Nederland. Een jaar later keerde Jans terug in het betaald voetbal als assistent-trainer bij Emmen. In het seizoen 2002/03 verkeerde FC Groningen in een sportieve crisis. VoetbalSpreker Hans Nijland durfde het aan om de onervaren Jans voor de leeuwen te gooien. Het bleek de opmaak voor een ongekende opmars. Onder leiding van Jans groeide FC Groningen uit tot een stabiele subtopper. Plaatsing voor Europees voetbal was het logische gevolg. 

Ron Jans groeide zelfs uit tot de langstzittende trainer uit de groen-witte clubhistorie. Maar in 2010 vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging en ging aan de slag bij SC Heerenveen. Na een korte periode bij Standard Luik keerde de rasechte Zwollenaar terug naar de club waar het voor hem begon. Het hoogtepunt uit de trainersloopbaan van Jans vond plaats op 20 april 2014. In de bekerfinale versloeg PEC Zwolle het favoriete Ajax met liefst 5-1. Niet veel later werden de Amsterdammers in de strijd om de Johan Cruijff Schaal wederom verslagen. Het vooruitzicht van een nieuw buitenlands avontuur deed Jans in 2019 bij het Canadese FC Cincinnatti belanden. 

Vanaf de zomer van 2020 tot die van 2023 trainde hij FC Twente. Net als eerder Groningen, wisten ook de Tukkers onder zijn leiding de weg omhoog weer te vinden. Jans kondigde aan dat FC Twente zijn laatste klus als trainer was. Het werd tijd om met pensioen te gaan en meer tijd te besteden aan zijn gezin en hobby’s. Zo wachtte er nog een hele stapel ongelezen boeken op hem. Deze boeken kunnen inmiddels letterlijk weer de kast is, want in september accepteerde hij een nieuwe uitdaging bij FC Utrecht.

Check beschikbaarheid Ron Jans

  Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

  Check beschikbaarheid
  Ron Jans

   Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!