Willem van Hanegem als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Willem van Hanegem

Open deuren intrappen is aan Willem van Hanegem niet besteed. Als spreker komt de oud-topvoetballer voor de dag zoals we hem kennen: eigenzinnig, direct en een tikkeltje dwars. Gecombineerd met zijn kennis, droge humor en bijzondere kijk op de (voetbal)wereld zorgt een presentatie van De Kromme voor een onvergetelijke ervaring.

De oud-trainer geeft als spreker ten alle tijden zijn onafhankelijke mening. Een lezing van hem zal zodoende het nodige stof doen opwaaien.

Willem van Hanegem als spreker

Wie zijn columns leest, weet dat Van Hanegem het voetbal vaak vanuit een nét iets andere hoek benaderd. Als spreker tijdens een lezing is dat net zo. Onomwonden geeft hij zijn mening over de actualiteiten in voetballand, en vertelt hij aanstekelijke anekdotes uit zijn voetballeven. Dit brengt hij op de typisch droge ‘Van Hanegem manier’, waardoor je bij tijd en wijlen op de grond ligt van het lachen. Met één opmerking weet hij in een presentatie de hele zaal plat te krijgen.

Voor elk evenement, zoals een seizoensafsluiting of sponsorbijeenkomst, is De Kromme een gedroomde spreker.
Op zijn 80e verjaardag werd Van Hanegem benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten als voetballer en trainer. Bij de uitreiking werd Van Hanegem geroemd om zijn sociale kwalitieiten.

De inwoner van Overveen behandelt iedereen gelijk en verstaat de kunst om mensen zich gezien en gehoord te laten voelen. Voor veel jonge spelers, met name die met een migratieachtergrond, was en is hij een mentor en een soort vaderfiguur. In een presentatie weet de spreker Van Hanegem te verbinden en mensen samen te brengen.

Tarief Willem van Hanegem als spreker

Benieuwd naar de kosten van een lezing? Of behoefte aan meer informatie? Neem contact met ons op. Wij hebben geen ‘kromme’, maar directe lijntjes met Willem. Daarom hebben we snel antwoord op alle vragen.

Onderwerpen Willem van Hanegem

 • Motivatie
 • Teamwork
 • Inspiratie
 • Humor
Willem van Hanegem als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!
Willem van Hanegem als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Willem van Hanegem als voetballer

Willem van Hanegem werd geboren in het Zeeuwse Breskens, maar groeide op in Utrecht. Hier bleek de jonge Willem te beschikken over een ijzersterk linkerbeen. Wanneer hij bij de training van voormalig profclub Velox stond te kijken, schoot hij de ballen die naast het doel verdwenen zo precies terug, dat hij gevraagd werd bij de club te komen spelen. Bij de Utrechters maakte hij al snel zijn debuut. Via het Delftse Xerxes belandde Van Hanegem bij Feyenoord. Met de stadionclub vierde hij het grootste succes uit de clubhistorie: in 1970 werd de Europacup 1 gewonnen.

Als voetballer viel de Van Hanegem op door zijn ‘kromme’ maar uiterst precieze passes. Altijd met zijn linkerbeen. Ook werd hij geroemd om zijn wedstrijdmentaliteit. De VoetbalSpreker speelde met het mes tussen de tanden. Met het Nederlands Elftal verloor hij in een ongekend hard duel de finale van het WK 1978 tegen Argentinië. Na periodes bij AZ’67, Chicago Sting en FC Utrecht, sloot de middenvelder in 1983 zijn carrière af bij Feyenoord.

Willem van Hanegem als trainer

Wat volgde was een carrière als trainer. Van Hanegem stond onder meer aan het roer bij drie clubs waar hij gespeeld heeft: FC Utrecht, AZ en zijn geliefde Feyenoord. Hoogtepunt was het landskampioenschap van 1995 met de Rotterdammers. Al tijdens zijn trainerscarrière werkte Van Hanegem als analist. Hij deed dit voor Canal+, de NOS en RTL. Tegenwoordig is hij werkzaam voor Ziggo Sport en schrijft hij columns voor het AD.

Check beschikbaarheid Willem van Hanegem

  Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

  Check beschikbaarheid
  Willem van Hanegem

   Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!