Wim Kieft als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Wim Kieft

Wim Kieft heeft alle kanten van het leven wel gezien. Van een gevierd en succesvol voetballer tot bijna letterlijk een leven in de goot. In de talkshows waarin Kieft regelmatig aansluit valt op door zijn nuchtere blik op de (voetbal)wereld.

Als spreker is Kieft in zijn lezingen openhartig, eerlijk en authentiek. 

Wim Kieft als voetballer

Als typisch Amsterdams jongetje brak Wim begin jaren tachtig door bij Ajax. Wanneer hij in stadion De Meer weer eens geschitterd had, stapte hij in het begin doodleuk met zijn sporttasje in de bus. Terug naar het ouderlijk huis. Later zal de spits uitgroeien tot een bekendheid. In 1983 maakte hij na drie kampioenschappen met Ajax de stap naar het Italiaanse Pisa. In de stad van de scheve toren werd hij een lokale held. Hierna volgden periodes bij Torino, PSV, Bordeaux en nogmaals PSV.

Zijn grootste successen vierde Wim Kieft in 1988. Na eerst de Europacup 1 te hebben gewonnen met PSV, was hij in de zomer één van de spelers die het hele land op zijn kop zette. Zelf was de Amsterdammer in de laatste groepswedstrijd tegen Ierland ongelofelijk belangrijk. Door zijn kopdoelpunt won Nederland ternauwernood met 1-0 en plaatste het zich voor de halve finale. Tot op de dag van vandaag wordt Kieft aangesproken op dit memorabele moment. “En iedereen is erbij geweest”, verzucht Kieft vaak op de voor hem kenmerkende wijze. Zelf ziet hij zichzelf helemaal niet als held en dat is wat hem zo uniek maakt.

Onderwerpen Wim Kieft

 • Ondernemen en voetbal
 • Sponsoring
 • Belangen in het voetbal
 • Leiderschap
 • Motivatie
 • Teamwork
 • Inspiratie

Wim Kieft als spreker

Na zijn carrière gleed Kieft af. De drank en drugs kregen hem in hun greep, maar uiteindelijk won Kieft het gevecht en kickte af. In de boeken die Michel van Egmond geschreven heeft, vertelt de ex-voetballer op een open manier over de donkerste jaren van zijn leven. Ook in de presentaties zal Kieft eerlijk antwoord geven op vragen vanuit het publiek over deze periode.

Voor eigenlijk alle evenementen is Wim Kieft de ideale spreker. Met zijn droge humor en zelfspot zorgt hij al snel voor een ontspannen sfeer in de zaal. Daarom zal hij in de voetbalkantine absoluut “scoren”. Maar ook wanneer er een hardere noot gekraakt moet worden kan Kieft worden ingehuurd. Want als er iemand kan vertellen over ups en downs in het leven is het Willem Cornelis Nicolaas Kieft. Hij kan iedereen motiveren en inspireren om terug te knokken uit een moeilijke fase.

Voor eigenlijk alle evenementen is Wim Kieft de ideale spreker. Met zijn droge humor en zelfspot zorgt hij al snel voor een ontspannen sfeer in de zaal. Daarom zal hij in de voetbalkantine absoluut “scoren”. Maar ook als het gaat om motiveren en inspireren ben je bij Kieft aan het juiste adres. Hij weet als geen ander hoe het is om na tegenslag de rug weer te rechten.

Kosten Wim Kieft

Wim Kieft is een gewild spreker waarmee VoetbalSprekers een voortreffelijke relatie heeft. Als er vragen zijn over de kosten voor een presentatie kunnen we daar zo snel mogelijk antwoord opgeven. De totale kosten hangen af van verschillende zaken. Zo spreekt het voor zich dat de duur hierin een belangrijke rol speelt.

Boek snel een lezing van Wim Kieft of neem contact met ons op voor meer informatie.

Check beschikbaarheid Wim Kieft

  Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

  Bekijk ook onze andere sprekers:​