Youri Mulder als spreker boeken voor een lezing of presentatie. Eenvoudig via VoetbalSprekers.nl!

Youri Mulder

Voetbal én over voetbal praten is Youri Mulder met de paplepel ingegoten. Net als vader Jan kan Youri terugkijken op een lange voetballoopbaan. Daarnaast zijn vader en zoon na hun carrière allebei voetbalanalist geworden.

Spreken over voetbal en daaraan gekoppelde zaken gaat de Mulders goed af. Als spreker komt dit bij Youri in zijn lezingen optimaal tot uiting.

Youri Mulder als voetballer

Zijn eerste stappen in het betaald voetbal zette Youri Mulder bij FC Twente. Evenals zijn vader speelde hij het grootste gedeelte van zijn loopbaan in het buitenland. Waar Jan dit deed bij onze zuiderburen (Anderlecht), deed Youri dit bij onze oosterburen. Bijna een decennium lang diende hij de clubkleuren van Schalke 04. In 176 wedstrijden wist hij 33 maal het net te vinden. Met Die Königsblauen won hij in 1996/97 de UEFA Cup en in de seizoenen 2000/01 en 2001/02 de DFB Pokal. Verder speelde Mulder negen interlands en was hij met het Nederlands Elftal actief op het EK’96 in Engeland.

Youri Mulder kende tijdens zijn loopbaan veel blessureleed. Zo werd hij verschillende malen aan zijn knie geopereerd, wat steeds weer een lange revalidatie betekende. Hoe is het om niet te kunnen doen wat je het allerleukste vindt? Wat doet een zware blessure met je mentale gesteldheid? En hoe ziet een maandenlang revalidatietraject eruit? Dit zijn vragen die terug kunnen komen in een presentatie van de geboren Brusselaar. Mulder weet hoe het is om wilskracht en veerkracht te tonen. Als spreker staat hij dan ook garant voor inspirerende en motiverende verhalen.

Youri Mulder als voetbalkenner 

Nadat hij in 2002 zijn voetbalschoenen in de wilgen hing, vergaarde Mulder landelijke bekendheid als voetbalkenner. Eerst als voetbalanalist bij Studio Sport en als vaste gast bij Studio Voetbal. Later stapte hij over naar Ziggo Sport. Hier laat hij in het programma Rondo zijn licht schijnen over actuele voetbalzaken. Dit doet hij naast zijn werkzaamheden voor de Raad van Commissarissen van Schalke 04. Eerder was de VoetbalSpreker assistent-trainer bij de Duitse club. Een rol die hij ook bij FC Twente bekleed heeft. Verder was de blonde oud-spits ook nog lange tijd te horen als co-commentator naast Evert ten Napel in het computerspel FIFA. Vooral de jongeren zullen hem hiervan kennen.

Onderwerpen Youri Mulder

  • Belangen in het voetbal
  • Voetbalanalist
  • Motivatie
  • Teamwork
  • Inspiratie

Youri Mulder als spreker

Door de verschillende functies die Mulder heeft of heeft gehad, kent hij de voetbalwereld vanbinnen en vanbuiten. In een presentatie brengt hij zijn kennis op een vermakelijke en energieke wijze over op zijn publiek. De spreker weet daarnaast de mooiste en meest uiteenlopende anekdotes op te rakelen uit zijn rijke voetballeven. Er zijn namelijk maar weinig mensen in het voetbal actief die zo breed georiënteerd zijn als Youri Mulder. Een lezing van hem is ideaal voor alle denkbare evenementen, zoals een nieuwjaarsreceptie of gezellige avond in de kantine.

Youri Mulder inhuren als spreker

We begrijpen dat het belangrijk is om te weten wat de kosten voor een lezing zijn. Dit hangt af van meerdere factoren, bijvoorbeeld de duur. VoetbalSprekers heeft korte lijntjes met Youri en zal al je vragen direct ‘doorpassen’ naar hem. De antwoorden spelen we vervolgens zo snel mogelijk naar je terug.

Check beschikbaarheid Youri Mulder

    Vul onderstaande gegevens in en wij laten je zsm weten of deze datum schikt!

    Bekijk ook onze andere sprekers:​